Sysmex Hungary
Menu
Sustainability Sysmex EMEA region

OLDATOK A MEGBÍZHATÓ ELEMZÉSHEZ

A Sysmex a minőség jelképe a laboratóriumokban és kórházakban szerte a világon. A Neumünsterben levő gyárunk a diagnosztikai eszközeink működéséhez szükséges reagenseket gyártja. A reagensek a vérminták hígítására és/vagy kezelésére szolgáló vizes oldatok. A Neumünsterben gyártott Sysmex reagenseket kifejezetten a Sysmex vérképelemző berendezésekben való felhasználásra fejlesztettük ki.

A tisztított édesvízből, közönséges sóból és egyéb adalékanyagokból készült Sysmex reagensek rendkívül specifikus összetételi előírások szerint készülnek el. A mintegy 50 főt foglalkoztató neumünsteri gyárunk végzi a reagensek töltését, csomagolását és kiszállítását is a teljes EMEA régió laboratóriumaiba. Minden egyes munkanapon közel 180 000 liter reagens hagyja el a gyárat tehergépjárműveken – ez a mennyiség mintegy 3 millió beteg vérmintájának elemzéséhez elegendő.

REAGENSGYÁRTÁS NEUMÜNSTERBEN

Gyártás

A szigorú minőségkezelő rendszer mellett a nagy pontosságú mérlegelés, a körültekintő töltés és a nyersanyagok előírásszerű bekeverése gondoskodik arról, hogy kiemelkedő minőségű reagenseket gyárthassunk. Ezen túl a helyszíni tisztító program biztosítja, hogy gyártóberendezéseinket első osztályú állapotban tartsuk.

Csomagoló állomás

Teljesen automatizált rendszert használunk a reagensek csomagolására és címkézésére, ezzel biztosítjuk az időben történő kiszállítást.

Tartályterem

A különböző reagens-összetevőket 15 rozsdamentes acéltartályban tároljuk, ahonnan a nyersanyagokat precíz mérlegelés után közvetlenül a rendszerbe töltjük, ahol a keverés automatikusan megtörténik.

Tanúsított minőség

Átfogó minőség-, környezetirányítási és energiagazdálkodási rendszerek állnak a Sysmex Neumünster gyártási filozófiájának középpontjában. A reagensek felelős gyártása vált a fő tevékenységünkké. Gyárunk az alábbi szabványok szerinti tanúsítással rendelkezik:

  • ISO 13485, az orvostechnikai eszközök gyártására vonatkozó minőségirányítási rendszer
  • ISO 14001, a környezetvédelmi szempontból felelős gyártásra vonatkozó szabvány
  • ISO 50001, a hatékony energiagazdálkodásra vonatkozó szabvány

Ezen túl 2011 óta rendelkezünk az FDA jóváhagyásával, valamint 2012 óta a japán Egészségügyi Minisztérium akkreditációjával.

KORSZERŰ KÖRNYEZETVÉDELEM

Vállalati filozófiánk – a Sysmex Way – fontos eleme munkamódszereinknek, és minden tevékenységünkben tükröződik. Következetesnek lenni azt jelenti, hogy figyelembe vesszük a minket körülvevő világot termékeink gyártása, illetve a környezettel való interakció során. A gyakorlatban ez a természeti erőforrások fenntartható módon történő használatát, valamint a szennyezés és a hulladékmennyiség csökkentését jelenti. Jelentős előrelépések történtek a neumünsteri gyár környezetvédelmi teljesítménye tekintetében, mióta 1993-ban megkezdte a reagensek gyártását. A reagensek felelős gyártását célzó környezetvédelmi törekvéseinket támogatja azáltal, hogy Sysmex reagenseket használ a Sysmex készülékekben.

Víztakarékosság
A haematológiai reagensek gyártásához kiváló minőségű tisztított víz szükséges. A tisztítás garantálja a reagensek hosszú eltarthatósági idejét, illetve a vérképelemző berendezések megfelelő működését, hiszen csökkenti a háttérszámokat, és kiemelkedő lesz a tételenkénti mintastabilitás. Azonban minden tisztítási technológia 'szennyvíz' termelésével jár együtt. A hagyományos rendszerek kihozatala 65 % – a legyártott tisztított víz minden 100 literére 35 liter szennyvíz jut. A mi modern, fordított ozmózis elvén alapuló rendszerünk a szennyvízből tiszta vizet állít elő, így a kihozatalunk 82 %-os. A legyártott reagensek volumenéhez képest a vízfogyasztás is visszaesett a berendezések helyben történő gőzsterilizálása révén, ami csökkenti a gyártóberendezések fertőtlenítéséhez szükséges víz mennyiségét.

Újrahasznosítás
A hullámpapír-, műanyag- és fémhulladékaink 91,5 %-a került újrahasznosításra 2016-ban, ami a hulladékszelektáló rendszerünk fejlesztésének köszönhető. A reagensek csomagolására használt hullámpapír mintegy 50 %-a újrahasznosított anyagból készül, míg a nem újrahasznosított hullámpapír kétharmada fenntartható, FSC-tanúsítvánnyal rendelkező forrásokból érkezik.

Energiatakarékosság
Az energiatakarékosság legnagyobb fejlődése a tetőn elhelyezett napelemtáblákból származik. Gyárunk áramellátásának mintegy 15 %-a napenergiából származik, és a külső szolgáltatóktól vásárolt összes villamos energia vízerőművekkel kerül előállításra. A zászlóshajó szolár-jég rendszerünk télen segíti a gyár fűtését és nyáron a hűtését, mindezt rendkívül energiahatékony módon: a fűtési vagy hűtési teljesítmény mintegy hatszorosa a felvett villamos teljesítménynek. Gyárunk másik energiahatékonysági jellemzője a hővisszanyerő rendszer, amely a belső meleg levegőt használja fel a belépő külső hideg levegő felfűtésére, mielőtt az elhasznált belső levegő a kültérbe jut. Ezáltal az éves fűtési költségünk mintegy 20 %-kal csökken. Végül, de nem utolsósorban, az átlagos energiafogyasztásunk a gyártóberendezések hatékonyabb használata és az autokláv helyi sterilizálással (SIP) való kiváltása révén visszaesett. Ez utóbbi megoldás az anyagok sterilizálása során szükséges gőz mennyiségét csökkenti.

Copyright © Sysmex Europe SE. All rights reserved.