Sysmex Hungary
Menu

Konzultáció

Éveken át az orvosi laboratóriumok szerepét erősen befolyásolta a gazdasági helyzet és az új technológiák bevezetésére irányuló nyomás. Lényegében a laboratóriumok, jóllehet, költségvetésüket figyelembe véve nem számítanak komoly tényezőknek az egészségügyi piacon, befolyásolják a betegek kezelési hatékonyságát a klinikai kimenetel szempontjából. A laboratóriumi orvostudomány jelentőségét és pozitív hatását csak azzal lehet maximalizálni, ha teljes értéket adunk a laboratóriumi vizsgálatokhoz - és ezzel reflektálunk arra is, hogy azok milyen hatékonyan tudják befolyásolni a betegek kezelési hatékonyságát a klinikai kimenetel szempontjából.

Minden orvostudományi szakág sajátságos laboratóriumi vizsgálatokat igényel, emellett gyors és hatékony támogatást várnak el a diagnózis felállításához, valamint a terápia monitorozásához. Ezért a laboratóriumoknak széleskörű ismereteik mellett otthon kell lenniük a legkorszerűbb technológia világában is, ha tevékenységi köreik teljes spektrumán érvényesíteni kívánják azokat az előnyöket és gazdasági hatásokat, melyeket a laboratóriumi orvostudomány nyújthat a klinikai orvosoknak, vagy az egészségügyi ellátórendszer egészének.

A betegségek patogenezisére irányuló kutatásoknak, illetve új eljárások kifejlesztésének egyaránt köszönhető, hogy mostanában számos új diagnosztikai eljárást és laboratóriumi vizsgálatot vezettek be. A laboratóriumok működtetése során egyszerre kell szembenézni az egészségügyi ellátás folyamatos pénzügyi korlátaival és a napi laboratóriumi munkával szemben támasztott növekvő igényekkel.

A Sysmex tökéletesen ismeri a helyzetet. Ebből adódóan holisztikus nézőpontból közelítjük meg a laboratóriumi igények kiszolgálását. Egyéni konzultációs szolgáltatásunk a legkorszerűbb technológiák következetes felhasználásával igazítja a klinikai igényeket a fennálló patológiákhoz. Célunk a napi 24 órára optimalizált munkafolyamat, mely a minta behelyezésétől az archiválásáig tart, és magában foglalja a szakszerű leletkezelést is. Ez lehetővé teszi, hogy Ön a valódi patológiákra összpontosíthasson, és biztosítja laboratóriuma számára a szükséges szabadságot a napi feladatok elvégzéséhez.

A tanácsadási folyamat során öt fő területre összpontosítunk.

A jelenlegi helyzet elemzése

A napi laboratóriumi rutinmunka során általában nincs lehetőség összevetni a meglévő berendezések kapacitását az egyes patológiák támasztotta valós igényekkel. Ezt egyszer ugyan megteszik a berendezések cseréjekor, de nem végzik folyamatosan a termék teljes életciklusa során. A kórházi osztályok azonban benyújthatnak ilyen igényt.

Az Ön igényeinek meghatározása

A folyamatnak ezen a pontján ne hagyja, hogy a költségvetés, a rendelkezésre álló hely, a szükséges emberanyag vagy bármely más tényező behatárolja az igényeit. Ebben a szakaszban gyakran az álmodozás szüli meg a változtatás iránti igényt. A mi feladatunk, hogy összhangba hozzuk igényeit és lehetőségeit. Egyéni szükségleteit, prioritásait és a megvalósítható lehetőségeket figyelembe véve dolgozzuk ki javaslatainkat.

Szinkronizálási folyamatok

A laboratóriumi munkafolyamatokkal szemben eltérő elvárások merülnek fel, az adott munkaterülethez kapcsolódó különböző mintaanyagok szerint. Az a feldolgozási folyamat, amely az egyik mintaanyagnál óriási előnyt jelent, egy másik mintánál hatalmas hátrány lehet. A konzultáció során a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy úgy határozzuk meg az egyes mintaanyagok leghatékonyabb/leggazdaságosabb feldolgozási lehetőségeit, hogy közben a teljes folyamatot vesszük figyelembe következetes és összehangolt módon.

Az átállási folyamat végigkísérése

Természetesen már az is hatalmas lépés, ha leteszünk egy elképzelést az asztalra. Mi azonban a teljes átállási folyamatot végigkísérjük, és gondoskodunk róla, hogy a napi laboratóriumi munkát a nap 24 órájában, bármikor el lehessen végezni. Támogatást biztosítunk a bevezetést követően elkerülhetetlenül jelentkező torlódások elhárításában, és szükség esetén a koncepció módosításához is segédkezet nyújtunk.

Az eredmények ellenőrzése

A bevezetést követően folyamatos monitorozás szükséges, hogy az átfutási idő (TAT) és a támogatási szint megfeleljen az eredeti elvárásainak. A monitorozás segít abban is, hogy korai stádiumában azonosítani tudja a patológiákban jelentkező változásokat, így folyamatosan a lehető legmagasabb szinten tudja támogatni a klinikai orvosokat, ami értékessé teszi a laboratóriumi vizsgálatokat.

Copyright © Sysmex Europe SE. All rights reserved.