Sysmex Hungary
Menu

Liquid biopszia - a szövetmintavétel rugalmas, kényelmes alternatívája

A liquid biopszia testnedveket használ az egészségi állapot felmérésére, leggyakrabban a rák jelenlétének kimutatására a plazmában. A szöveti biopszia a jelenlegi gold standard, de nem mindig áll rendelkezésre, vagy nagyon nehéz megszerezni (pl. tüdőrák esetén).

A liquid biopszia segíthet a rák korai stádiumban történő felfedezésében, valamint a kezelés megtervezésében, annak megállapításában, hogy a kezelés mennyire jól működik, vagy hogy a rák kiújult-e már. Az idővel több vérminta vétele segíthet az orvosoknak abban is, hogy megértsék, milyen molekuláris változások mennek végbe a daganatban, és ez hogyan befolyásolhatja a terápiát.

Mi az a liquid biopszia?

A folyékony biopszia testnedveket használ az egészségi állapot felmérésére, leggyakrabban a plazmában lévő rák kimutatására alkalmazzák. Célpontként a keringő tumor-DNS (ctDNS), a keringő tumorsejtek és számos más anyag használható (1. ábra), amelyek közül a ctDNS a legszélesebb körben használt anyag.

A szöveti biopszia a jelenlegi gold standard, de nem mindig áll rendelkezésre, vagy nagyon nehéz megszerezni (pl. tüdőrák esetén). Az sem praktikus, hogy rutinszerűen használjanak szövetmintákat a betegek nyomon követéséhez. Ezzel szemben a folyékony biopszia kényelmes és nem invazív módszer az ilyen információk megszerzésére a klinikai vizsgálatok előmozdítása érdekében. Emiatt a liquid biopszia már bekerült néhány rákellenes irányelvbe, többek között a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrákról szóló irányelvekbe.

Az OncoBEAM™ technológiánk a rendelkezésre álló legérzékenyebb technológia, érzékenységben közel 20-szorosa a többi rutintechnológiának, például a PCR-rel (polimeráz láncreakció) és a hagyományos NGS-sel (újgenerációs szekvenálás) szemben. A SafeSEQ, az új Plasma-SeqSensei™ termékcsalád alapját képező technológia hasonló érzékenységet kínál, nagyobb munkafolyamat-kényelemmel kombinálva. Az érzékenységet minden egyes minta vonalkódolásával érik el, ezáltal >100x-kal csökkentve a hibaarányt.

Miért érdemes a liquid biopsziát használni?

 • A legtöbb rákos megbetegedésnél nagyfokú egyezés a szövetmintákkal
 • Minimálisan invazív, a szövetmintákat nehéz lehet megszerezni
 • Költséghatékonyabb, mint a szöveti biopszia
 • Kényelmesebb a klinikusok és a betegek számára
 • Holisztikus tumorinformáció (a szövetminták nem feltétlenül reprezentatívak a mintavételi hiba miatt)
 • Gyorsabb átfutási idő (TAT) a szövetminták kezeléséhez képest
 • Ismételt mintavétel lehetséges, ellentétben a szövetmintákkal
 • Valós idejű információ

Miért használja a Plasma-SeqSensei™-t?

 • Nagy érzékenység - 7 MM (mutáns molekulák) kimutatására képes 95 %-os megbízhatósággal az összes mutációra vonatkozóan (abszolút mennyiségi meghatározás), ami <0,07%-os MAF (mutáns allélfrekvencia, a minták kb. 40%-ának MAF-ja a legtöbb technológia kimutatási határa alatt van) érzékenységnek felel meg.
 • Nagyfokú rugalmasság: 2-16 minta/futtatás
 • Nagy laboratóriumi hatékonyság, mivel egy menetben több különböző típusú minta is feldolgozható
 • Standardizált munkafolyamat, magas reprodukálhatóság
 • Gyors TAT (2 nap)
 • Kényelmes szoftver

A Sysmex Inostics a liquid biopszia világszerte elismert éllovasa, 2008-ban alapították, és 2013-ban csatlakozott a Sysmexhez. A liquid biopszia területén szerzett több mint 10 éves tapasztalatával a Sysmex Inostics a vezető gyógyszeripari vállalatok megbízható partnere, és támogatja erőfeszítéseiket, hogy a leghatékonyabb személyre szabott rákterápiákat hozzák a globális piacokra, a felfedezéstől a kísérő diagnosztikáig.

A magas érzékenység a rákos megbetegedések minden típusában fontos

Liquid biopsziás termékeink

Plasma-SeqSensei™ Colorectal Cancer RUO Kit

Plasma-SeqSensei™ Colorectal Cancer RUO Kit

Plasma-SeqSensei™ CRC RUO Kit

Részletek
Plasma-SeqSensei™ Non-Small Cell Lung Cancer RUO Kit

Plasma-SeqSensei™ Non-Small Cell Lung Cancer RUO Kit

Plasma-SeqSensei™ NSCLC RUO Kit

Részletek

A Plasma-SeqSensei RUO KitTM kizárólag kutatási célokra szolgál. Diagnosztikai felhasználás nem támogatott.

 

HIVATKOZÁSOK

Copyright © Sysmex Europe SE. All rights reserved.