Sysmex Hungary
Menu

Koaguláció

A vérzéscsillapítás (hemosztázis) a test fiziológiai módszere arra, hogy a vérkeringést fenntartsa. A véredények, legkisebb vérsejtek (vérlemezkék) és a plazmában jelen levő specifikus fehérjék komplex tevékenységeinek kombinációja állítja meg a vérzést, ha egy véredény károsul.

Az ebben szerepet játszó mechanizmusnak szabályozó rendszerre van szüksége ahhoz, hogy biztosíthassa a megfelelő egyensúlyt a vérzés leállításának szükségessége és a véredényben okozandó blokk között.

Mindazok, akik egyensúlyhiányban szenvednek vérzéscsillapító rendszerük tekintetében, nagyobb vérzési kockázatnak vannak kitéve (hemofília, azaz vérzékenység), illetve a véredények elzáródása nagyobb kockázatának, a nemkívánatos vérrög képződése (trombózis) miatt.

Analizátoraink és egyéb szolgáltatásaink révén a Sysmex számottevő tapasztalattal rendelkezik az orvosok támogatása terén vérzéscsillapítási rendellenességben szenvedő betegek esetén, illetve betegek oly módon történő kezelése esetén, hogy a vérzés vagy trombózis elkerülhető legyen. Az alapfokútól a nagymértékben szakosított tesztekig, elemzői portfoliónk mindenféle laboratórium szükségleteire kiterjed.

A véralvadás komplex folyamat.  

Ha véredény fala sérül, akkor a véredények összehúzódnak ahhoz, hogy a vér áramlását lelassítsák. A sérült sejtek a véredény belső faláról (endotélium) számos folyamatot indítanak be, ideértve a vérlemezkék aktiválását és a véralvadási mechanizmust. Az aktivált vérlemezkék összetapadnak (adhézió) és komplexumokat alakítanak (aggregáció), melynek eredményeképpen létrejön az első hemosztatikus dugó a véredény falában ahhoz, hogy a vérzést megállíthassa. Az aktivált vérlemezkék a véralvadási folyamathoz is felületet képeznek.

A véralvadás (koaguláció) fibrinhálózat kialakításával jön létre, melyet számos egyéb, úgynevezett véralvadási tényező aktiválása eredményez. A fibrinhálózat és a hemosztatikus dugó biztos megoldást nyújt a vérzés elállítására, a testnek pedig lehetőséget ad a véredény helyrehozására.

CA-1500

CA-1500

CA-1500 – Gyors, megbízható és biztonságos koagulációs vizsgálat

Részletek
CA-620

CA-620

CA-620 – megbízható, robusztus koaguláció-vizsgálat

Részletek
CA-660

CA-660

CA-660 – Teljes profil, robosztus és automatizált

Részletek
CS-2100i

CS-2100i

CS-2100i - Fejlett koagulációs vizsgálat az ön igényeire szabva

Részletek
CS-5100

CS-5100

CS-5100 Egyszerűen, biztonságosan és gyorsan - kimagasló véralvadási vizsgálat

Részletek
Copyright © Sysmex Europe SE. All rights reserved.