Sysmex Hungary
Menu

Sikeres laborautomatizálás végrehajtása

A Sysmex moduláris megoldásokat kínál a teljes EDTA-kezeléshez. Ez egy szabványosított munkafolyamat - mely az asztali készülékektől az automatizált megoldásokig terjed. Magában foglalja a minta bevitelétől az archiválásig tartó folyamatot. Ez a rendszer biztosítja a legjobb hatékonyságot a lehető legkisebb helyigénnyel. Megteremtjük azokat a feltételeket, melyekre minden „patológiájának” kezeléséhez szüksége lehet. Következetesen. A nap 24 órájában.

Bármilyen vizsgálatokat kell elvégeznie a betegmintákon, mi segítünk teljesen automatizált megoldást találni. Ebbe beletartozik a mérés újrafuttatása és összehasonlító (reflex) mérés végzése, a kenetkészítés és -festés, valamint a digitális morfológia. A napi mintamennyiségtől függően segíthetünk abban, hogy a manuális beavatkozást a minimálisan szükséges szintre csökkentse. Ez közvetlen hatással van a leletkiadási időre.

A manuális munkafolyamatok és a redundáns minták csökkentésével a modern laboratóriumi rutinvizsgálatok időt szabadítanak fel a többi fontos feladat elvégzéséhez, javítják a hatékonyságot és kevesebb mintamennyiség mellett is javítják a mérési minőséget. A teljesen automatizálási folyamat csökkenti az egyéni hibák kockázatát, és gyorsan, hatékonyan, pontosan, a nap 24 órájában szállítja a standardizált laboreredményeket.

A lean-menedzsment koncepcióját és a klinikai innovációt többé nem kell szembeállítani egymással. Az automatizálás révén felszabadult erőforrásokat a tudományos innovációra és a klinikai orvosok innovatív támogatására fordíthatja.

Átfogó, teljes megoldások

A növekvő igények mellett a lehető legjobb hatékonyság és minőség biztosítása érdekében a laboratóriumi rutineljárásokat mindig az új követelményekhez kell igazítani. Ehhez figyelembe vesszük a legújabb tudományos normákat és az egészségügyi ellátó környezetben bekövetkezett számos változást. Ebbe beletartozik a népesség öregedése, a kevesebb erőforrás, valamint a gyors és hatékony betegtámogatás a hatékony betegterápia biztosításához - hogy csak néhány vonatkozást említsünk.

Különösen a befektetések előkészítéséhez elemezzük részletekbe menően az összes idevágó folyamatot. Ebbe beletartoznak a minták beérkezésétől az archiválásig tartó folyamatok, és a duplán elvégzett vagy feltorlódó munkalépések azonosítása. Olyan méréstechnológiát szállítunk, amely képes megbirkózni ezekkel a hatalmas kihívásokkal, és amelyet a laboratóriumi szerkezetek összetett és kifinomult integrálásában szerzett több, mint két évtizednyi tapasztalatunk támogat. Tisztában vagyunk azzal, hogy elképzeléseinknek szigorú követelményeknek kell megfelelniük. Napi 24 órában, az év 365 napján. Mindig azonos minőségben. Mi pedig éppen ebben vagyunk kiemelkedőek. A holisztikus megoldások szállításában. Amelyek tényleg hozzák az eredményeket.

Mi is változunk

A diagnózis szerinti csoportok (DRG-k) és az új kezelési eljárások bevezetésével a kórházi tartózkodások ideje tovább csökken. Mindez új kihívásokat is támaszt a laboratóriumi rutinvizsgálatokkal szemben. A meglévő eljárásokat rendszeresen ellenőrizni és szinkronizálni kell a napi kórházi rutineljárásokkal. A betegellátásban bevezetett teljesen teljesítményalapú DRG finanszírozási rendszernek köszönhetően a rendszerben bekövetkezett változások az osztályok között megosztott, folyamatra optimalizált eljárási irányelveket eredményeztek.

Azok az orvosi laboratóriumok boldogulnak, amelyek gyorsan és rugalmasan alkalmazkodnak a folyamatosan változó piaci körülményekhez. A sürgősségi és a rutineljárások követelményei között fennálló hagyományos határok egyre inkább elmosódnak. A konszolidált laboreredményeket a lehető leggyorsabban ki kell adni, hogy segítsenek eldönteni, milyen további terápiás lépések elvégzésére lesz szükség. Produktív, hatékony, pontos, ismételhető és innovatív. Napjainkban ezekkel a jelzőkkel írják le a modern laborvizsgálatokat.

Segítünk a kórházi vezetésnek és a magán laboratóriumoknak, hogy megfelelően mérjék fel a laboratórium működtetésével járó helyzeteket. Különösen nagy tapasztalatunk van abban, hogy összekapcsoljuk a laboratóriumi teljesítményadatokat egy sor különböző orvostudományi ágazattal. Ha a költséghatékonyság javítása érdekében egyszerűen csak az orvostudományi ágazattal kapcsolatos követelményeket ellenőrizzük, és ezáltal csökken a kiadott eredmények száma, az aligha nevezhető kielégítő megközelítésnek. Ezzel gyakran csak azt érik el, hogy a költségek egy kevésbé ellenőrzött területre lesznek áttolva. Az átfogó betegellátás biztosításához a laboratóriumok fejlesztése és az osztályokat átfogó megközelítés szükséges a szervezettség és a bevételek javítása érdekében.

Integrált megoldási javaslatok

Régen minden a méréstechnológiáról és a mérési eredményekről szólt. Napjainkban egyre nagyobb az integrált megoldási javaslatok jelentősége, illetve ezek szerepe az átfogó betegellátás teljes folyamatán belül. A minta bevitelétől a minta archiválásáig. A laboratóriumi eljárások és a járulékos laborköltségek szoros átvizsgálásával jelentős átalakítások végezhetők el a labor költségszerkezetében - különösen az orvosi laboratóriumokban működő területek konszolidálásával és az - elsődlegesen a mérés előtti - redundáns folyamatok kizárásával. Például a felesleges költségek csökkentése érdekében használhatjuk köztes szoftverünket (middleware), hogy a már regisztrált betegek gyorsan és hatékonyan haladjanak végig a laboratóriumi eljárásokon. Ez csak egyetlen példa azokra a területekre, ahol segíthetünk - és egy lehetséges versenyelőny is egyben.

Konszolidáció

Ha a konszolidáció sikeres lesz, részletes elemzést kell elvégezni minden egyes beteganyagról, illetve a szükséges profilról. Standardizálni és egységesíteni kell a beérkező mintacsöveket a kijelölt munkaterületekhez. Ehhez is segítséget nyújthatunk a szükséges mintamennyiség csökkentésével. Ez a beteg számára is közvetlen előnyt jelent, hiszen kevesebb vért kell adnia, míg a szervezet időt takarít meg a mintavétellel, és kevesebb felszerelésre lesz szüksége.

Minden területen kerülendők a felesleges folyamatlépések, mivel ezek értelmetlenül kötik le a meglévő erőforrásokat. Az időkezelés szempontjából pedig minden egyes mintánál megnöveli a feldolgozási időt.

A laborautomatizálás tervezésénél fenntartható kompromisszumot kell hozni a rugalmasság és a teljesítmény között. Nyilvánvaló, hogy a manuális feldolgozás a legrugalmasabb. Ugyanakkor lassú, munkaigényes, és magában foglalja az emberi hibák kockázatát. Egy teljesen automatizált laboratóriumi folyamatnál mindez megfordul - ott a lehető legnagyobb a teljesítmény és a legkisebb a rugalmasság. A laborautomatizálások tervezésénél mi a megfelelő egyensúlyra törekszünk. A rugalmasságot megőrizve szeretnénk elérni a lehető legnagyobb mintafeldolgozási teljesítményt. Eközben az összes lehetséges patológia vizsgálatára is képesnek kell maradnunk. Arról nem is beszélve, hogy tudnunk kell gyorsan és rugalmasan alkalmazkodni a változó keretfeltételekhez és paraméterekhez, a nap minden órájában, és soha nem ragadhatunk meg a jelennél.

Copyright © Sysmex Europe SE. All rights reserved.