Sysmex Hungary
Menu
 • CS-5100 – 
KIVÉTELES TERMELÉKENYSÉG, 
IGAZI KLINIKAI ÉRTÉK.
  CS-5100 –
  KIVÉTELES TERMELÉKENYSÉG,
  IGAZI KLINIKAI ÉRTÉK.
  Ismerje meg a CS-5100-at
 • A VÉRALVADÁS 
KOMPLEX FOLYAMAT
  A VÉRALVADÁS
  KOMPLEX FOLYAMAT

Koaguláció

A vérzéscsillapítás (hemosztázis) a test fiziológiai módszere arra, hogy a vérkeringést fenntartsa. A véredények, legkisebb vérsejtek (vérlemezkék) és a plazmában jelen levő specifikus fehérjék komplex tevékenységeinek kombinációja állítja meg a vérzést, ha egy véredény károsul.

Az ebben szerepet játszó mechanizmusnak szabályozó rendszerre van szüksége ahhoz, hogy biztosíthassa a megfelelő egyensúlyt a vérzés leállításának szükségessége és a véredényben okozandó blokk között.

Mindazok, akik egyensúlyhiányban szenvednek vérzéscsillapító rendszerük tekintetében, nagyobb vérzési kockázatnak vannak kitéve (hemofília, azaz vérzékenység), illetve a véredények elzáródása nagyobb kockázatának, a nemkívánatos vérrög képződése (trombózis) miatt.

Analizátoraink és egyéb szolgáltatásaink révén a Sysmex számottevő tapasztalattal rendelkezik az orvosok támogatása terén vérzéscsillapítási rendellenességben szenvedő betegek esetén, illetve betegek oly módon történő kezelése esetén, hogy a vérzés vagy trombózis elkerülhető legyen. Az alapfokútól a nagymértékben szakosított tesztekig, elemzői portfoliónk mindenféle laboratórium szükségleteire kiterjed.

A véralvadás komplex folyamat.  

Ha véredény fala sérül, akkor a véredények összehúzódnak ahhoz, hogy a vér áramlását lelassítsák. A sérült sejtek a véredény belső faláról (endotélium) számos folyamatot indítanak be, ideértve a vérlemezkék aktiválását és a véralvadási mechanizmust. Az aktivált vérlemezkék összetapadnak (adhézió) és komplexumokat alakítanak (aggregáció), melynek eredményeképpen létrejön az első hemosztatikus dugó a véredény falában ahhoz, hogy a vérzést megállíthassa. Az aktivált vérlemezkék a véralvadási folyamathoz is felületet képeznek.

A véralvadás (koaguláció) fibrinhálózat kialakításával jön létre, melyet számos egyéb, úgynevezett véralvadási tényező aktiválása eredményez. A fibrinhálózat és a hemosztatikus dugó biztos megoldást nyújt a vérzés elállítására, a testnek pedig lehetőséget ad a véredény helyrehozására.

CA sorozat

CS sorozat

Koagulációs termékek listája

Az összes koagulációs termékünk áttekintése

KOAGULÁCIÓS TERMÉKEK
Nézze meg a jellemzőket
Nézze meg a jellemzőket
Használja ki médiaközpontunk szolgáltatásait
Összes
 • Összes
 • Irodalom
 • Adások
 • Képek
 • Videók
Tekintse meg a kollekciónkat
Tekintse meg a kollekciónkat https://www.sysmex.hu/media-centre.html
Tekintse meg a kollekciónkat https://www.sysmex.hu/media-centre.html
Gyarapítsa a tudását https://www.sysmex.hu/az-akademia/koenyvtar/oktatasi-cikkek-seed.html
Ismerje meg jobban a koncepciónkat https://www.sysmex.hu/vallalat/mi-a-sysmex/silent-design.html
Sysmex XN – TAILORING YOUR HAEMATOLOGY Tekintse meg az XN bővíthetőségét https://www.sysmex.hu/media-centre/detail-view/xn-tailoring-your-haematology-13878.html