Sysmex Hungary
Menu

DC köpenyfolyadékos detektálási módszer

A Sysmex analizátorok a DC köpenyfolyadék detektálási módszer használatos a vörösvérsejtek és vérlemezkék, RBC és a PLT számlálására. A vér egy része szétválasztásra kerül a beszívott teljes vértől, és egy előre megadott arányban hígítóval keverik.

Ebből a hígításból egy meghatározott mennyiség a detekciós kamrába kerül elküldésre, és áthalad egy apertúrának nevezett kis nyíláson. Az apertúrák mindegyik oldalán elektródák is vannak – és az elektródákon egyenáram halad át. Az egyenáram ellenállása az elektródák között változik, ahogy a vérsejtek fennakadnak az apertúrán áthaladó hígítóban. Ez az ellenállás a vérsejt méretével arányos elektromos impulzust okoz.

Ezek az elektromos adatok grafikusan kerülnek ábrázolásra térfogateloszlási görbéken, avagy hisztogramokon.

Miután a sejtek elhagyják a mintafúvóka nyílást, köpenyfolyadékba vagy hígítóba kerülnek. Itt sorbaállítják és a nyílás középpontja felé mozgatják azokat. Ez csökkenti az észlelési hibákat és a rendellenes sejtimpulzus észlelés lehetőségét, amit az átalakító külpontján áthaladó sejtek okozhatnak. Miután a sejtek áthaladtak a nyíláson, egy másik, fordított irányú áramlásba kerülnek és azonnal a lefolyóba jutnak. Ez megakadályozza az újrakeringetést és a vérlemezkeszám módosulását.

Copyright © Sysmex Europe SE. All rights reserved.