FIT szűrés

A colorectalis rák (CRC) – azaz vastagbélrák – az egyik leggyakrabban diagnosztizált rákfajta. A jó hír az, hogy a CRC előfordulása és az elhalálozás jelentősen csökkenthető, ha a diagnosztizálás kellő időben megtörténik.

A széklet immunkémiai vizsgálatai (faecal immunochemical test – FIT) non-invazív eljárások, és képesek kimutatni a székletben levő, puszta szemmel nem látható vért. Egyszerűségénél fogva a FIT-et tartják jelenleg a CRC-szűréshez a legjobb non-invazív vizsgálatnak.

A FIT elvégzésével fektessen be egy kis időt a saját egészségébe a vastagbélrák megelőzésére és időben történő felismerésére. További tájékoztatásért látogassa meg a ‘FIT for screening’ weboldalunkat www.fitscreening.eu/patients

OLDATOK A MEGBÍZHATÓ ELEMZÉSHEZ

A Sysmex a minőség jelképe a laboratóriumokban és kórházakban szerte a világon. A Neumünsterben levő gyárunk a diagnosztikai eszközeink működéséhez szükséges reagenseket gyártja. A reagensek a vérminták hígítására és/vagy kezelésére szolgáló vizes oldatok. A Neumünsterben gyártott Sysmex reagenseket kifejezetten a Sysmex vérképelemző berendezésekben való felhasználásra fejlesztettük ki.

A tisztított édesvízből, közönséges sóból és egyéb adalékanyagokból készült Sysmex reagensek rendkívül specifikus összetételi előírások szerint készülnek el. A mintegy 50 főt foglalkoztató neumünsteri gyárunk végzi a reagensek töltését, csomagolását és kiszállítását is a teljes EMEA régió laboratóriumaiba. Minden egyes munkanapon közel 180 000 liter reagens hagyja el a gyárat tehergépjárműveken – ez a mennyiség mintegy 3 millió beteg vérmintájának elemzéséhez elegendő.

REAGENSGYÁRTÁS NEUMÜNSTERBEN

Gyártás

A szigorú minőségkezelő rendszer mellett a nagy pontosságú mérlegelés, a körültekintő töltés és a nyersanyagok előírásszerű bekeverése gondoskodik arról, hogy kiemelkedő minőségű reagenseket gyárthassunk. Ezen túl a helyszíni tisztító program biztosítja, hogy gyártóberendezéseinket első osztályú állapotban tartsuk.

Csomagoló állomás

Teljesen automatizált rendszert használunk a reagensek csomagolására és címkézésére, ezzel biztosítjuk az időben történő kiszállítást.

Tartályterem

A különböző reagens-összetevőket 15 rozsdamentes acéltartályban tároljuk, ahonnan a nyersanyagokat precíz mérlegelés után közvetlenül a rendszerbe töltjük, ahol a keverés automatikusan megtörténik.

Tanúsított minőség

Átfogó minőség-, környezetirányítási és energiagazdálkodási rendszerek állnak a Sysmex Neumünster gyártási filozófiájának középpontjában. A reagensek felelős gyártása vált a fő tevékenységünkké. Gyárunk az alábbi szabványok szerinti tanúsítással rendelkezik:

  • ISO 13485, az orvostechnikai eszközök gyártására vonatkozó minőségirányítási rendszer
  • ISO 14001, a környezetvédelmi szempontból felelős gyártásra vonatkozó szabvány
  • ISO 50001, a hatékony energiagazdálkodásra vonatkozó szabvány

Ezen túl 2011 óta rendelkezünk az FDA jóváhagyásával, valamint 2012 óta a japán Egészségügyi Minisztérium akkreditációjával.

KORSZERŰ KÖRNYEZETVÉDELEM

Vállalati filozófiánk – a Sysmex Way – fontos eleme munkamódszereinknek, és minden tevékenységünkben tükröződik. Következetesnek lenni azt jelenti, hogy figyelembe vesszük a minket körülvevő világot termékeink gyártása, illetve a környezettel való interakció során. A gyakorlatban ez a természeti erőforrások fenntartható módon történő használatát, valamint a szennyezés és a hulladékmennyiség csökkentését jelenti. Jelentős előrelépések történtek a neumünsteri gyár környezetvédelmi teljesítménye tekintetében, mióta 1993-ban megkezdte a reagensek gyártását. A reagensek felelős gyártását célzó környezetvédelmi törekvéseinket támogatja azáltal, hogy Sysmex reagenseket használ a Sysmex készülékekben.

Víztakarékosság
A haematológiai reagensek gyártásához kiváló minőségű tisztított víz szükséges. A tisztítás garantálja a reagensek hosszú eltarthatósági idejét, illetve a vérképelemző berendezések megfelelő működését, hiszen csökkenti a háttérszámokat, és kiemelkedő lesz a tételenkénti mintastabilitás. Azonban minden tisztítási technológia 'szennyvíz' termelésével jár együtt. A hagyományos rendszerek kihozatala 65 % – a legyártott tisztított víz minden 100 literére 35 liter szennyvíz jut. A mi modern, fordított ozmózis elvén alapuló rendszerünk a szennyvízből tiszta vizet állít elő, így a kihozatalunk 82 %-os. A legyártott reagensek volumenéhez képest a vízfogyasztás is visszaesett a berendezések helyben történő gőzsterilizálása révén, ami csökkenti a gyártóberendezések fertőtlenítéséhez szükséges víz mennyiségét.

Újrahasznosítás
A hullámpapír-, műanyag- és fémhulladékaink 91,5 %-a került újrahasznosításra 2016-ban, ami a hulladékszelektáló rendszerünk fejlesztésének köszönhető. A reagensek csomagolására használt hullámpapír mintegy 50 %-a újrahasznosított anyagból készül, míg a nem újrahasznosított hullámpapír kétharmada fenntartható, FSC-tanúsítvánnyal rendelkező forrásokból érkezik.

Energiatakarékosság
Az energiatakarékosság legnagyobb fejlődése a tetőn elhelyezett napelemtáblákból származik. Gyárunk áramellátásának mintegy 15 %-a napenergiából származik, és a külső szolgáltatóktól vásárolt összes villamos energia vízerőművekkel kerül előállításra. A zászlóshajó szolár-jég rendszerünk télen segíti a gyár fűtését és nyáron a hűtését, mindezt rendkívül energiahatékony módon: a fűtési vagy hűtési teljesítmény mintegy hatszorosa a felvett villamos teljesítménynek. Gyárunk másik energiahatékonysági jellemzője a hővisszanyerő rendszer, amely a belső meleg levegőt használja fel a belépő külső hideg levegő felfűtésére, mielőtt az elhasznált belső levegő a kültérbe jut. Ezáltal az éves fűtési költségünk mintegy 20 %-kal csökken. Végül, de nem utolsósorban, az átlagos energiafogyasztásunk a gyártóberendezések hatékonyabb használata és az autokláv helyi sterilizálással (SIP) való kiváltása révén visszaesett. Ez utóbbi megoldás az anyagok sterilizálása során szükséges gőz mennyiségét csökkenti.

Fenntarthatóság

Sysmex Út

Hogyan segíthetünk Önnek?

Találja meg az állását a Sysmexnél
Nézze meg a legfrissebb híreinket
Contact Sysmex
Lépjen kapcsolatba velünk!
Használja ki médiaközpontunk szolgáltatásait
Összes
  • Összes
  • Irodalom
  • Adások
  • Képek
  • Videók
Nézze meg a podcastot
Tekintse meg a kollekciónkat
Tekintse meg a kollekciónkat https://www.sysmex.hu/media-centre.html
Tekintse meg a kollekciónkat https://www.sysmex.hu/media-centre.html
Gyarapítsa a tudását https://www.sysmex.hu/az-akademia/koenyvtar/oktatasi-cikkek-seed.html
Ismerje meg jobban a koncepciónkat https://www.sysmex.hu/vallalat/mi-a-sysmex/silent-design.html
Sysmex XN – TAILORING YOUR HAEMATOLOGY Tekintse meg az XN bővíthetőségét https://www.sysmex.hu/media-centre/detail-view/xn-tailoring-your-haematology-13878.html