BETEGPORTÁL

A Sysmex az egészségügyi területek széles spektrumán végez tevékenységeket. Az egészségügyi szakembereknek nyújtott információk mellett a szaktanácsainkat kérő magánembereket is segítjük gyakorlati ismeretek átadásával.

Jelen pillanatban az emlőrákkal kapcsolatban adunk útmutatást, illetve biztosítunk háttérinformációkat (német nyelven). Örömmel várjuk oldalunkon: http://www.breast-cancer-diagnosis.co.uk/

Segédanyagok a megbízható mérésekhez

A világszerte működő laboratóriumok és kórházak számára a Sysmex a minőség szimbóluma. Neumünsteri üzemünk gyártja a reagenseket, és nemzetközi ellátóhálózatunk mindenhová eljuttatja a diagnosztikai eszközeink működéséhez szükséges anyagokat. A reagensek a vérminták hígítására és/vagy kezelésére szolgáló vizes oldatok, melyek kizárólag a Sysmex analizátorokban használhatók.

A tisztított vezetékes vízből, közönséges sóból és egyéb adalékanyagokból készült Sysmex reagensek rendkívül speciális összetételi előírások szerint készülnek el. A töltés, a csomagolás és a kiadás is Neumünsterben történik. Üzemünkben kb. 25 ember dolgozik.

A reagensek gyártásáról bővebben - Neumünster

Gyártás

A megfelelő reagenskeverékek és a CIP (cleaning in place - tisztítás helyben) program gondoskodik arról, hogy a berendezések mindig kiváló állapotban legyenek.

Csomagoló állomás

Teljesen automatizált rendszert használunk a termékek csomagolására és címkézésére, ezzel biztosítjuk a pontos kiszállítást.

Tartályterem

A különböző reagens-összetevőket rozsdamentes acéltartályokban tartjuk. A nyersanyagokat mérlegelés után közvetlenül a rendszerbe töltjük, ahol a keverés automatikusan megtörténik.

Minőségellenőrzés és filozófia

A Sysmex Neumüster filozófiájának középpontjában a teljes minőségirányítási és környezetvédelmi rendszer áll. Az üzem ISO 13485 és ISO 14001 tanúsítványokkal rendelkezik.

Reagensgyártás és környezet

Vállalati filozófiánk - a Sysmex Way - fontos eleme munkamódszereinknek, és minden tevékenységünkben tükröződik. Következetesnek lenni azt jelenti, hogy figyelembe vesszük a minket körülvevő világot termékeink gyártása, illetve a környezettel való interakció során. A természeti erőforrásokat fenntarható módon használjuk. Csökkentjük a szennyezés és a hulladék kibocsátását. Ez alól reagenseink sem képeznek kivételt.

Nem kerülhetjük meg azt a tényt, hogy a reagensek gyártása vizet és egyéb vegyszereket igényel. Ilyen az üzlet természete. Saját termékeinknél is ez a helyzet, de mindig ügyelünk rá, hogy felelősségteljesen használjuk fel őket.

Gyártóüzemünk Észak-Németországban helyezkedik el, ahol a vízhiány nem jelent problémát. 1999-től gyártunk in vitro diagnosztikai reagenseket környezetvédelmi rendszerünk szerint, mely ISO14001 tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan monitorozzuk, milyen hatást tesz reagensgyártásunk a környezetre. 1996-tól ISO 9001, 2010-től ISO 13485 tanúsítvánnyal rendelkezünk, az FDA jóváhagyását 2011-ben kaptuk meg.

Üzemünk évtizedek óta kiemelten környezetbarát módon üzemel, ami arra ösztönöz minket, hogy szigorú környezetvédelmi célokat tűzzünk magunk elé. A Sysmex reagensek és Sysmex berendezések használatával Ön azt jelzi, hogy támogatja környezetvédelmi erőfeszítéseinket. Mindezt abban a megnyugtató tudattal teheti, hogy reagenseinket felelősségteljes módon gyártottuk.

Víztakarékosság

IVD analizátoraink a legjobb minőséget képviselik, de csakis akkor működnek megfelelően, ha ugyanilyen jó minőségű reagensekkel látja el őket. A haematológiai reagensek gyártásához kiváló minőségű tisztított víz szükséges. A tisztítás garantálja a reagensek hosszú eltarthatósági idejét, illetve az analizátorok megfelelő működését, hiszen csökkenti a háttérszámokat, és kiemelkedő lesz a tételenkénti mintastabilitás.

A tisztítási folyamat során koncentrált sűrűségű vizet tartalmazó „selejt” keletkezik. A hagyományos rendszerek hozama 65% - vagyis 100 liter víz előállítása közel 35 liter hulladékvizet termel. 2008-ban megvásároltuk a legkorszerűbb technológiát, így a hozamunk 82%-ra nőtt. A fordított ozmózis elvén működő rendszer tiszta vizet állít elő a hulladékvízből, így az üzem 2004-hez viszonyítva több, mint 6%-kal kevesebb vizet használt fel.

Hulladékkibocsátás csökkentése

Reagensüzemünk megalapítása óta folyamatosan növekszünk, és sikerrel hódítottuk meg az IVD diagnosztikai eszközök piacát. Ez azzal is jár, hogy több reagenst kell gyártanunk. A megnövekedett igények ellátása érdekében 2006-ban kibővítettük észak-németországi gyártóüzemünket.

A nagyobb termelési volumen több hulladékkal is járt. Ez elkerülhetetlen. Kezdetben az általános hulladék mennyisége az üzemben végzett építészeti munkák következtében megnőtt. 2007-től azonban sikerült 3,5%-kal csökkenteni a hulladék mennyiségét, ami éves szinten kb. 2000 kg-ot jelent. Ezt úgy sikerült elérni, hogy növeltük a tételek méretét (ami csökkenti a kezdeti selejtet), csökkentettük kartondobozaink tömegét és kiváló minőségű anyagok használatával csökkentettük a kiselejtezett kartondobozok számát is.

Energiatakarékosság

Az üzem 2006-os bővítését követően megnőtt a földgáz- és az áramfogyasztás. Azóta jelentős változtatásokat és fejlesztéseket hajtottunk végre, így az üzem energiafogyasztása csökkent. 2008-ban modern fűtéstechnikát szereztünk be, így a földgázfogyasztás szintjét a 2004-es év 60%-a alá csökkentettük.

2007-től gyártóeszközeink hatékonyabb használatának köszönhetően csökkentettük az átlagos áramfogyasztást. Például az autoklávval végzett sterilizálást sorozatban végzett gőzsterilizálással váltottuk fel így az anyagok csíramentesítéséhez kevesebb gőz szükséges.

A legnagyobb változást azonban a fényelektromos rendszer bevezetése hozta.

Fenntarthatóság

Sysmex Út

Hogyan segíthetünk Önnek?

Találja meg az állását a Sysmexnél
Nézze meg a legfrissebb híreinket
Contact Sysmex
Lépjen kapcsolatba velünk!
Használja ki médiaközpontunk szolgáltatásait
Összes
  • Összes
  • Irodalom
  • Adások
  • Képek
  • Videók
Nézze meg a podcastot
Tekintse meg a kollekciónkat
Tekintse meg a kollekciónkat https://www.sysmex.hu/media-centre.html
Tekintse meg a kollekciónkat https://www.sysmex.hu/media-centre.html
Gyarapítsa a tudását https://www.sysmex.hu/az-akademia/koenyvtar/oktatasi-cikkek-seed.html
Ismerje meg jobban a koncepciónkat https://www.sysmex.hu/vallalat/mi-a-sysmex/silent-design.html
Sysmex XN – TAILORING YOUR HAEMATOLOGY Tekintse meg az XN bővíthetőségét https://www.sysmex.hu/media-centre/detail-view/xn-tailoring-your-haematology-13878.html