Sysmex Hungary
Menu
 • DEVELOPING YOUR SKILLS
  DEVELOPING YOUR SKILLS
 • GROWING YOUR KNOWLEDGE
  GROWING YOUR KNOWLEDGE
 • HARVESTING EXPERTISE
  HARVESTING EXPERTISE

Az SLS detektálás módszere

A hemoglobin egy szokásos diagnosztikai paraméter minden vérképben, A Nemzetközi Hematológiai Standardizációs Bizottság (International Committee for Standardization in Haematology, ICSH) által ajánlott módszer a hemoglobinkoncentráció mérésére a cián-metahemoglobinos módszer.

A mi SLS hemoglobindetektálási módszerünk ciánmentes nátrium-lauril-szulfátot (sodium lauryl sulphate, SLS) használ. A reagens hemolizálja a mintában lévő vörösvérsejteket. A kémiai reakció a globin módosításával kezdődik, majd a hem csoport oxidálásával folytatódik. Ekkor az SLS hidrofil csoportjai kapcsolódhatnak a hem-csoporthoz, és kialakítanak egy stabil, színes komplex vegyületet (SLS-HGB), amely fotometriás módszerrel kerül elemzésre.

Egy LED monokromatikus fényt bocsát ki, és az SLS-HGB komplexek elnyelik a keveréken áthaladó fényt. A kioltást egy fényérzékelő méri, és ez fordítottan arányos a minta hemoglobin koncentrációjával.

Az abszorpciós fotometriai módszereket általában magának a mintának a zavarossága is befolyásolja. A vérminták zavarosságát lipemia vagy leukocytosis okozhatja. Az SLS-HGB módszert használva ezek a zavarok minimálisra csökkenthetők a reagens hatásának köszönhetően.

Fluoreszcens áramlásos
cytometria

WBC differenciál-csatorna

RET csatorna

Köpenyfolyadékos DC
detektálási módszer

Szójegyzék

A tudományos kifejezések alfabetikus listája

Nézze át a szójegyzékünket
Használja ki médiaközpontunk szolgáltatásait
Összes
 • Összes
 • Irodalom
 • Adások
 • Képek
 • Videók
Tekintse meg a kollekciónkat
Tekintse meg a kollekciónkat https://www.sysmex.hu/media-centre.html
Tekintse meg a kollekciónkat https://www.sysmex.hu/media-centre.html
Gyarapítsa a tudását https://www.sysmex.hu/az-akademia/koenyvtar/oktatasi-cikkek-seed.html
Ismerje meg jobban a koncepciónkat https://www.sysmex.hu/vallalat/mi-a-sysmex/silent-design.html
Sysmex XN – TAILORING YOUR HAEMATOLOGY Tekintse meg az XN bővíthetőségét https://www.sysmex.hu/media-centre/detail-view/xn-tailoring-your-haematology-13878.html