FIT szűrés

A colorectalis rák (CRC) – azaz vastagbélrák – az egyik leggyakrabban diagnosztizált rákfajta. A jó hír az, hogy a CRC előfordulása és az elhalálozás jelentősen csökkenthető, ha a diagnosztizálás kellő időben megtörténik.

A széklet immunkémiai vizsgálatai (faecal immunochemical test – FIT) non-invazív eljárások, és képesek kimutatni a székletben levő, puszta szemmel nem látható vért. Egyszerűségénél fogva a FIT-et tartják jelenleg a CRC-szűréshez a legjobb non-invazív vizsgálatnak.

A FIT elvégzésével fektessen be egy kis időt a saját egészségébe a vastagbélrák megelőzésére és időben történő felismerésére. További tájékoztatásért látogassa meg a ‘FIT for screening’ weboldalunkat www.fitscreening.eu/patients

 • DEVELOPING YOUR SKILLS
  DEVELOPING YOUR SKILLS
 • GROWING YOUR KNOWLEDGE
  GROWING YOUR KNOWLEDGE
 • HARVESTING EXPERTISE
  HARVESTING EXPERTISE

Technológia

Mindenre kiterjedő technológiák széles köre

A Sysmex diagnosztikai eszközök világszerte ismertek megbízhatóságukról, pontosságukról és minőségükről. Több mint negyven éve történt alapításunk óta az újítás vágya vezetett minket, hogy jobban végezhessük feladatunkat. Mindezt azért tesszük, hogy fejlesszük eszközeink elemzési képességeit, s így segíthessünk a klinikusoknak az emberek sokkal hatékonyabb kezelésében.

Bátran mondhatjuk, hogy ebben a negyven évben megváltoztattuk a hematológiai elemzés arculatát. Manapság világelsők vagyunk a hematológia piacán. Mindez nagymértékben a tudásra és technológiára történő összpontosításunknak köszönhető – amelyet a szolgáltatás- és megoldásalapú gondolkozás is segített.

A modern automata vérsejtszámlálók változatos technológiákat használnak a teljes vérsejtszám paramétereinek megállapítására. Amikor az elemző felszívja az EDTA-s vérmintákat, a vért egyenlő részekre osztják (a különböző csatornákban való használata előtt kis részekre választják szét) és különböző reagensekkel kezelik a sejtspecifikus tulajdonságok támogatására. Ezekből a reagens-vér keverékekből egy meghatározott mennyiséget elkülönítenek és különböző mérővezetékekbe helyeznek a felismeréshez. A vörösvérsejteket (red blood cell, RBC) és vérlemezkéket (platelet, PLT) egyidejűleg mérik egyetlen detektorban, DC köpenyfolyadékos detektálással. Egy cianidmentes reagenst használnak a hemoglobin oly módon történő átalakításához, hogy azt abszorpciós fotometriával mérni lehessen.

Az 5 részes differenciál hematológiai analizátoraink fluoreszcens áramlásos citometriát használnak elsődleges detektálási módszerként a fehérvérsejt (white blood cell, WBC) differenciál, retikulociták és magvas vörösvérsejtek (nucleated red blood cells, NRBC) detektálására.

Fluoreszcens áramlásos
cytometria

Köpenyfolyadékos DC
detektálási módszer

Az SLS detektálás
módszere

WBC differenciál-csatorna

RET csatorna

Szójegyzék

A tudományos kifejezések alfabetikus listája

Nézze át a szójegyzékünket

A Silent Design® 5 alapelve

Silent Design® termékek

Használja ki médiaközpontunk szolgáltatásait
Összes
 • Összes
 • Irodalom
 • Adások
 • Képek
 • Videók
Nézze meg a podcastot
Tekintse meg a kollekciónkat
Tekintse meg a kollekciónkat https://www.sysmex.hu/media-centre.html
Tekintse meg a kollekciónkat https://www.sysmex.hu/media-centre.html
Gyarapítsa a tudását https://www.sysmex.hu/az-akademia/koenyvtar/oktatasi-cikkek-seed.html
Ismerje meg jobban a koncepciónkat https://www.sysmex.hu/vallalat/mi-a-sysmex/silent-design.html
Sysmex XN – TAILORING YOUR HAEMATOLOGY Tekintse meg az XN bővíthetőségét https://www.sysmex.hu/media-centre/detail-view/xn-tailoring-your-haematology-13878.html